مراحل توليد شكر از نيشكر گرچه تا حدی مشابه مراحل توليد شكر از چغندر است، اما خصوصيات اين صنعت به گونه ای است كه برای شناخت اصول آن نياز به كتابی جداگانه است. با اين وجود، در اينجا با هدف آشنايی اوليه با صنعت مذكور به اختصار مطالبی بيان میشود. اين صنعت را ميتوان در دو بخش مورد مطالعه قرار داد:هدف اولیه و اصلی این شرکت اطمینان از کیفیت محصول و تحویل به موقع و ارائه خدمات در بهترین شرایط ممکن است تا بتواند به شعار اصلی خود که (رضایت مشتری) است جامه عمل بپوشاند.
براي عصارهگيری نيشكر را بايد آماده كرد، در عمليات آماده سازی نيشكر دستگاههای متفاوتی مورد استفاده قرار میگيرد: دستگاه برش نيشكر (cane cnife) دستگاه خرد كن (crusher) دستگاه شريدر (shredder) دستگاه برش نيشكر، شامل يك يا دو سری تيغه برنده است كه در بالای نقاله نيشكر نصب شده و نيشكر را به قطعات كوچك برش میدهند. پس از آن قطعات نيشكر وارد دستگاه خرد كن يا شريدر شده وكاملا” خرد و ساختمان آنها متلاشی میشود. دستگاه خرد كن شامل دو غلتك پر قدرت است كه در سطح آنها شيارهای عميق وجود دارد. قطعات نيشكر با عبور از بين دو غلتك مذكور كاملا” خرد شده آماده عصاره گيری مي شوند. در برخی از كارخانهها از دستگاه شريدر براي متلاشی ساختن ساختمان اوليه قطعات نيشكر استفاده میشود. اين دستگاه شامل پره هاي برنده گردان است كه با ورود قطعات نيشكر به آن كاملا” آنها را خرد و متلاشی میسازند. مجموعه سيستم استخراج عصاره از نيشكر به نام تاندم (tandem) خوانده میشود.